Pivovar Svatý Florian
Roku 2006 se do Lokte vrátila tradice vaření piva. Právo vařit pivo udělil městu již Jan Lucemburský. Toto privilegium potvrdil roku 1352 jeho syn, císař Karel IV. a pivo se zde vařilo až do roku 1953. Nový Loketský pivovar se nachází v prostorách původní sladovny, dnešní pivnice. V lednu roku 2011 se pivovarský hotel dočkal zvětšení prostor i nabízeného sortimentů piv, nyní se v pivovaru dočkáte světlé i tmavé jedenáctky a špekového piva třináctky.
Rodinný pivovar Svatý Florian je součástí hotelu Císař Ferdinand.
Nový web https://pivovarloket.cz/
Výroba piva ve zkratce
Suroviny pro výrobu piva jsou obilniny, voda a chmel. Po sešrotování sladu (naklíčený ječmen) následuje vystírání, tedy proces míchání sladového šrotu s vodou, které probíhá ve vystírací kádi. Poté nastává rmutování. Rmutování je proces, při kterém se látky ze sladu štěpí na složité polysacharidy a zkvasitelné cukry za postupného ohřívání. Při scezování se oddělí kapalný podíl - sladina od pevného podílu - mláta. Povařením sladiny s chmelem přechází hořké látky chmele do roztoku a výsledkem je horká mladina. Mladina je zchlazena ve vířivé kádi, zchlazená a provzdušněná mladina se přečerpá do uzavřených nerezových cylindrokonických tanků, kde jsou připraveny pivovarské kvasinky. Při kvašení dochází k přeměně zkvasitelných cukrů na alkohol a CO2. Po prokvašení se ,,mladé pivo" zachladí a bez usedlých kvasnic se čerpá do ležáckých tanků, kde dozrává až několik týdnů. Během celého procesu je velmi důležité dodržovat stanovené teploty.
Naše piva jsou dělaná jen z nejlepších českých surovin z oblasti Žatecka, v pivovaru se snažíme zachovat tradiční postupy výroby piva. Věříme, že naše úsilí oceníte a piva Vám zachutnají.
Další odkazy o pivovaru:
https://m.youtube.com/watch?v=gUyE6Vx5024 ( Pivovar Svatý Florian ve Snídani s Novou )
http://www.pratelepiva.cz/informace/putovani-po-zapadoceskych-pivovarech/
http://www.pivovary.info/view.php?cisloclanku=2011110004
http://www.jakchutnauspech.cz/cs/videa/1-serie/loket.shtml
http://www.cyklotoulkytv.cz/loket
http://www.pivovary.info/prehled/loket/loket.htm
http://www.beerborec.cz/page.php?page=hosp_detail&pub_id=25508&pic_id=-1
http://www.poznejsokolovsko.cz/clanky/loket-zpravicky/damy-obdivuji-sbirku-poharku--panove-zase-vyrobu-piva.html
Otevírací doba:
Celoročně 11:30 - 22:00 hod.
Přímý telefonní kontakt:
Tel.: (+420) 352 327 100
Prodej suvenýrů
Produkty našeho rodinného pivovaru
Pivovarská restaurace
Přímo v srdci rodinného pivovaru Svatý Florian s kapacitou 50 osob.
Pivovarský salónek
V prostorách pivovaru Svatý Florian je k dispozici salónek s kapacitou 30 osob, který je vhodný pro rodinné oslavy, školení, semináře a oslavy.
Hotelová restaurace
Vhodná pro soukromé oslavy s kapacitou 60 osob.